Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.


Er du scrabble afhængig?

Advarsel, du er faretruende tæt på at få øjnene op for og blive grebet af den mest tåbelige trend i nyere tid!

Det lyder måske barsk nok, men det har også en grad af sandhed i sig.

Faktisk en stor del sandhed i sig. Kigger man fx forbi Facebook, og søger på ordet “Wordfeud” som dette nye sociale spil hedder, så vil man hurtigt komme til en erkendelse om spillets popularitet.

I skrivende stund har denne app hvad der svarer til Maltas befolkningstal i “likes”, og det er blot dem som har gidet tilkendegive deres lille hobbybeskæftigelse.

 

Hvad er det egentligt…

Wordfeud kan meget nemt beskrives med et enkelt ord: Scrabble.

Det er ganske enkelt en digital version af det gode gamle brætspil scrabble, som en meget kvik ung mand i 2010 fik en pludselig indskydelse om at lave digital.

Spillet blev udviklet som et 2 personers spil, hvor du kan udfordre og interagere med alle som har spillet på deres telefon, enten fremmede eller fra din egen kontaktliste.

Er du scrabble afhængig?

Du kan udfordre og blive udfordret, og spillets opbygning er ligesom dets forfader opbygget om at du skal sammensætte ord ud fra en række givne bogstaver, hvorefter du modtager point for brugen af bogstaverne.

Det gælder derfor primært om at have et stort ordforråd og stavekendskab, eller som det bedre udpensles andetsteds – Sørg for at din modstander er dummere end dig eller analfabet.

 

Hvorfor?

Er du scrabble afhængig?Når man oplever fænomener som Wordfeud, så er det svært at sige hvorfor det bliver populært. Specielt når spillet er bygget på noget så simpelt som et ordspil. Det handler i og for sig om en blanding af timing og en solid portion held.

I Android og iPhonens tidsalder, hvor man efterhånden har fået øjnene op for de mange muligheder der er for at anvende mobiltelefonen som en lille bærbar computer, gælder det om at skabe nemme, tilforladelige og vanedannende spil.

Wordfeud har ved dets opbygning formået netop dette, da mange finder en vis tilfredsstillelse ved at sætte andre sprogligt på plads.

Som både en fordel og ulempe, kan Wordfeud kort fortalt beskrives som en lille interaktiv tidsrøver.

Man bliver fanget på de forkerte tidspunkter af døgnet af en vigtig tvekamp som MÅ afgøres, men til gengæld kan man også udnytte spillet til at slå tiden ihjel på lange kedsommelige rejser.

 

Hvis nu det var mig…

Havde man haft den tekniske viden og idéen, så kunne man i dag læne sig tilbage og nyde sit otium, for der er bestemt også penge i det. Spillet findes oversat i en lang række sprog for tilgængelighedens skyld, og det koster næsten ingenting at hente ned på sin telefon. Ønsker man en reklamefri version, så kan den købes for omkring en 5 krone, og kan ellers også fås i en reklamepræget version gratis.

5 kr. pr. person som henter spillet lyder måske ikke af meget, men hvis man tager i betragtning af stort set hele verden har adgang til det, så kan det hurtigt løbe op.

I Danmark menes der pt. at være omkring 250.000 aktive spillere, og opfinderen bagved, Håkon Bertheussen, menes at tjene omkring 60.000 – 70.000 kr. om dagen på sin opfindelse.

 

Et andet produkt, som startede med en helt basal sjov idé som tidsfordriv var spillet “Angry Birds”, som blev et fænomen i 2009, og fortsat er det med foreløbig 600 mio. downloads og en årlig omsætning på mange hundrede millioner kroner.

 

Hvordan bliver man en vinder?

Der ligger forskellige tips og taktikker til hvordan man bliver bedre til Wordfeud på nettet. Den nemme og måske lidt umoralske måde er selvfølgelig at snyde. En anden måde man kan forbedre sig er ved at benytte sig af de mange ordbøger der findes tilgængelige.

Du kan dog også udvikle dig på anden vis, simpelthen ved at træne. Et spil som ligger meget tæt op ad Scrabble er fx Kryds og Tværs, hvor du udfordres på samme vis til at finde ord som passer i sammenhængen.

Krydsord.dk kan du løse krydsordsopgaver fuldkommen gratis, hvor du samtidig har en krydsordsordbog, som du kan tage til hjælp. Det er nemt og overskueligt, og der bliver konstant lagt nye opgave og udfordringer op.

Er du scrabble afhængig?

 

Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.