Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.


Skt. Valentins Dag

For nogle kommer dagen ganske ubelejligt og virker måske endda lidt kvalm, men mange er det også ensbetydende med dagen hvor man kan tillade sig at forvente at blive forkælet bare en smule mere end normalt.

Den 14. februar er kendt som de elskendes helligdag. Traditionen for de mange roser og fyldte chokolader som vi kender den i dag, startede naturligvis derovre på den anden side af Atlanten.

I de seneste år har de fleste herhjemme efterhånden taget den til sig, og finder man ikke rigtig sympati for de stort anlagte amerikanske traditioner, så forholder det sig faktisk at myten, eller rettere myterne om Skt. Valentin stammer fra Italien.
Som mange andre højtider er noget fri fantasi, men som oftest også bygget på fakta.

Der findes to meget populære historier om Skt. Valentin, hvoraf den sidste måske mest hører til i den romantiske ende.

Der var engang…

I den tidlige middelalder blev Valentin af Terni forfulgt som kristen, og tilmed afhørt af kejser Claudius II, hvor kejseren forsøgte at omvende Valentine til den romerske tro for at redde hans liv.

Valentin nægtede og forsøgte i stedet at omvende kejseren til kristendommen. Hans forsøg mislykkedes dog og hans belønning blev henrettelse.
Legenden om Sankt Valentin af Terni bygger på tiden kort forinden hans henrettelse, hvor han efter sigende skulle have udført et mirakel ved at helbrede hans fangevogters blinde datter.

 

Og så var der engang…

En mindre mirakuløs legende om Sankt Valentin portrætterer også præsten som nægtede at adlyde kejserens ord. Der er dog lagt en del mere romantik ind over.

Historien som foretrækkes af de fleste romantikere går på at under en krigstid beordrede kejser Cladius II at ingen ung mand måtte give sig, da kærligheden ville være distraherende for en god soldat. Sankt Valentin trodsede i sin godhed kejserens ordre, og valgte derpå alligevel at gifte unge elskende.

Dog ikke uden straf.

Valentin blev arresteret og efterfølgende henrettet på dagen den 14. februar. Senere blev Valentin gjort til helgen af den romersk-katolske kirke.

Der findes mange forskellige myter og historier bagved, som varierer fra kontinent til kontinent, og tilmed land til land.

En ting er dog sikker – Det er efterhånden blevet dagen man skal forvente en lille smule romantik i luften.

Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.