Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.


Vi mindes manden som gav os iPhone, iPad og det kendte æble

Steven Paul Jobs

(24. februar 1955 – 5. oktober 2011)…

Bedst kendt som medstifter (sammen med Steve Wozniak og Ron Wayne) af og bestyrelsesformand for Apple Inc., og lidt mindre kendt som administrerende direktør for animationsstudiet Pixar.

Steve Jobs blev betragtet som en pioner indenfor computerindustrien på grund af den succesrige Apple II-computer, og ligeledes for at have forstået det kommercielle potentiale ved den grafiske brugerflade (GUI) og computermusen, som han så ved en demonstration af Xerox PARC-teknologier. Han igangsatte projekter hos Apple, der førte til udviklingen af den succesrige og meget indflydelsesrige Apple Macintosh.

I det tidlige liv…

Steve Jobs blev født den 24. februar 1955 som søn til en amerikansk mor, Joanne Carole Schieble, og en Syrisk far, Abdulfattah John Jandali, en statskundskabsprofessor i San Francisco, Californien. En uge efter fødslen blev han givet væk til adoption af sin ugifte mor. Han blev adopteret af Paul og Clara Jobs fra Mountain View, Santa Clara County, Californien. Hans biologiske forældre blev senere gift og fik Jobs’ søster, forfatteren Mona Simpson. Han mødte ikke sin søster før han var voksen. Hans biologiske forældre blev skilt nogle år senere. Jobs brød sig ikke om at høre Paul og Clara Jobs omtalt som sine “adoptivforældre” og omtalte dem som sine forældre.steve jobs

Jobs gik på Homestead High School i Cupertino, Californien og gik til ekstra undervisning efter skole hos Hewlett-Packard Co. i Palo Alto, California. Han blev snart efter ansat der og arbejdede med Stephen Wozniak som sommervikar. I 1973, fik Jobs sin eksamen fra high school og startede på Reed College i Portland, Oregon, men han stoppede efter et semester. Selvom han var stoppet med studiet fortsatte han med at følge forskellige valgfrie kurser, som han syntes var interessante. Da han i 2005 talte til en studieafslutningsfest på Stanford University, sagde Jobs om de valgfrie kurser han havde fulgt, at han blandt andet havde fulgt et kursus i kalligrafi fordi han synes at emnet var fascinerende selvom det ikke havde noget formål på det tidspunkt. Da han senere skulle designe Macintosh computeren huskede han hvad han tidligere havde lært og Jobs konkluderede: “Hvis jeg ikke have taget det kursus, så ville Mac’en aldrig have fået flere skrifttyper og proportionalskrift”.

Apple…

I 1977, da Jobs var 21 og Wozniak var 26, grundlagde de Apple Computer i familien Jobs’ garage. Deres første produkt var den personlige “computer” Apple I. I 1977 lancerede Apple efterfølgeren, Apple II, som blev en stor succes og gjorde Apple til en meget indflydelsesrig virksomhed i den meget hurtigt voksende computerbranche. I 1980 blev Apple børsnoteret, og både Jobs og Wozniak blev mangemillionærer.
Eksperten i menneske maskine interaktion Jef Raskin startede i Apple i 1978 og begyndte i 1979 på at udvikle en computer, Macintosh, med en grafisk brugerflade, hvilket Apples tidligere computere ikke havde haft. Apple var samtidig i gang med at udvikle en anden computer med grafisk brugerflade med navnet Apple Lisa. Medens Macintosh skulle være billig og sælges til almindelige mennesker, havde Lisa firmaer som målgruppe. Steve Jobs overtog udvikling af Macintosh fra 1981.

Apples fortsatte vækst gjorde, at firmaet havde brug for en erfaren administrerende direktør og ansatte i 1983 John Sculley, der kom fra Pepsi-Cola. Computeren Apple Lisa blev introduceret på markedet i 1983 og var meget avanceret på det tidspunkt, men også meget dyr, hvorfor den kun havde en begrænset salgs-succes. I 1984 introducerede Steve Jobs, med stor entusiasme, computeren Macintosh. Det var den første computer med grafisk brugerflade, der fik kommerciel succes. I 1985 kom Steve Jobs dog uoverens med John Sculley, hvilket førte til at Steve Jobs blev fyret fra Apple i maj samme år.

Efter at have forladt Apple drog Jobs på en længere ferie i Italien, før han grundlagde computerfirmaet NeXT Computer. NeXT blev siden blev opkøbt af Apple i 1996, og allerede i 1997 overtog Steve Jobs igen lederrollen for Apple, efter at daværende administrerende direktør, Gil Amelio, forinden var blevet afskediget.
Den sygdomsplagede Steve Jobs forlod torsdag d. 25. aug. 2011 topposten som administrerende direktør, og fortsatte som bestyrelsesformand frem til sin død d. 5. okt. 2011.

Pixar…steve jobs

I 1986 købte Steve Lucasfilms computer-animations-afdeling for ti millioner dollar, som han førte videre under navnet Pixar (senere Pixar Studios). I starten producerede firmaet computere der blandt andet kunne bruges til at vise 3D-billeder af patienter, der var blevet scannet. Firmaet havde ikke succes med at sælge sine computere. Det fik til gengæld stor succes da det i 1995 lavede den computeranimerede film Toy Story og da Pixar blev børsnoteret efter successfilmen, Toy Story, blev Jobs milliardær.

Den 24. januar 2006 annoncerede Walt Disney at de købte Pixar Animation Studios for 7,4 milliarder US dollars. Steve Jobs fik 7% af aktierne i Disney og en plads i bestyrelsen.

Privatliv…

 

Steve blev gift med Laurene Powell den 18. marts 1991, som han havde tre børn sammen med. Han har også en datter fra et tidligere forhold.

Den 31. juli 2004 blev han opereret for kræft i bugspytkirtlen. I juni 2008 ved en konference var han meget mager og der gik rygter om at han var syg men Apple meddelte at der blot var tale om en forkølelse.

Den 26. juli 2008 skrev New York Times en artikel baseret på et interview med Steve Jobs at hans sygdom var mere end blot forkølelse men ikke livstruende og ikke kræft. Den 5. januar 2009 meddelte han via apple.com at han havde lidt af hormonubalance i flere måneder (bugspytkirtlen laver flere vigtige homoner).

Den 16. januar 2009 meddelte han til sine medarbejdere at hans sygdom havde vist sig mere kompliceret end forventet og han derfor tog 6 måneders sygeorlov og at han fra slutningen af juni 2009 igen ville være Apples administrerende direktør. Kort tid efter gennemgik han en levertransplantation. I 2010 skrev Steve Jobs i en pressemeddelelse, at han igen ville tage orlov.

Et par uger efter fandt man Steve Jobs på vej ud af en café meget mager og ubalanceret. En uges tid efter mødte han alligevel op til en privat middag arrangeret af den amerikanske præsident Obama. Og i marts 2011 mødte Steve Jobs på trods af sin sygeorlov alligevel frem for at præsentere iPad 2. At Steve Jobs mødte op skabte næsten mere opmærksomhed end iPad 2.

Vi håber at en anden en dag vil kunne tage hans plads med en ny innovativ tankegang.

(kilde: Wikipedia)

Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.