Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.


Lottomillionær, milliardær eller mer?

 

Hvem vil være milliardær?

Forleden blev årets hidtil anden største gevinst udtrukket i Danske Spils Joker Onsdag. De 7 jokertal udløste den beskedne sum af 24, 6 mio. kr. til den enlige indehaver af den korrekte talkombination, og samtidig voksede Vikinglotto puljen til 80 mio. kr.

Det er til tider nogle svimlende beløb der bliver opgivet og kastet om sig herhjemme, specielt når vinderen har været så heldig at der er gået nogle måneder siden den sidste vinder. Alligevel må vi jo tage højde for at Danmark trods alt er et lille land, selvom vi også i nogle tilfælde er gået sammen med vores nordiske venner er muligheden for at hente de helt store drømmegevinster stadig ikke overvældende store. Høj befolkning eller spillermængde er desværre ensbetydende med værdien af din potentielle gevinst på en lottokupon.
Tager du derimod de internationale briller på og kig lidt udenfor de nordiske landegrænser, vil du derimod finde overdimensionerede præmiepuljer som er til at falde bagover af.

The land of opportunities…

Således var betegnelse dengang og er det for mange stadig den dag i dag. USA har altid været kendt som både mulighedernes land og for mange også indbegrebet af overflødigshedshornet.
I skrivende stund findes der 2 forskellige lotterier som bliver afviklet i denne weekend. Det mindste af dem hedder Mega Millions og har en jackpot på sølle $ 60 mio. – omregnet ca. 330 mio. danske kroner.
Og hvem gider egentligt overhovedet at overveje muligheden for at få fingrene i dem?
Det andet lotteri som er USA’s største skulle dog få de fleste til lige at overveje at rejse sig fra lænestolens bløde rammer. Taxameteret kører stadig og præmiepuljen stiger støt mens vi nærmer os trækningen om små 30 timer. Netop nu har puljen bevæget sig op på $ 203 mio. eller ca. 1,1 mia. kr.!
Desværre er der så ulempen ved netop de amerikanske lotterier, at der endnu ikke er betalt afgifter af beløbene, så skulle du gå hen og vinde vil din præmiesum blive betydeligt formindsket. Desuden har man også en regel som gør at man enten skal vælge sin fulde gevinst til udbetaling over 26 år eller få et engangsbeløb som bliver yderligere formindsket. Så du i givet fald måske kun ville ende ud med at få $ 50 mio. udbetalt. Tankevækkende…

Heldigvis ikke i Europa…

Da vi her i vores lille hjørne af verden heldigvis har fået størstedelen af afgifter dækket på hånd, betyder det at du næsten direkte kan få dine gevinster til udbetaling fra de forskellige lotterier. Og lige på dette punkt har de største europæiske lotterier bestemt ikke ladet sig afskrække af de amerikanske af slagsen.
Italienerne er specielt glade for at gamble lidt, så naturligvis findes to af de største lotterier i støvlelandet. Mest kendt er SuperEnaLotto, som pt. har en pulje der hastigt nærmer sig de € 30 mio. Det samme gør sig gældende for de ”europæiske” lotteri EuroMillions.
Begge lotterier giver absolut grund til at lade mundvandet løbe, men dine vinderchancer er selvfølgelig derefter. På Danske Spils Onsdagslotto er vinderchancen 1:12.000.000 nedrundet, mens den fx på det store amerikanske Powerball er 1:195.000.000. Vanvittige tal og meget små vinderchancer foranlediges man til at mene, men det er jo sket før at en enkelt er sluppet igennem nåleøjet. Drømmene om den store gevinst varer ved.

 

Som en lille bonusinfo kan vi måske lige i anledningen af den kommende julemåned tilføje et ekstra lotteri. Navnet kan du måske allerede været rendt ind i før, men verdens største trækning skal jo naturligvis også nævnes – ”Den fede” eller El Gordo som den kaldes på nationalsproget. Dette store spanske julelotteri er højdepunktet for ethvert lykkesøgende individ. Til trods for at 1. præmien oftest må deles mellem mange forskellige mennesker, og vinderchancerne er mere spinkle end nogen anden, så er det ubetinget legendarisk. Hele € 2,5 mia. er der allerede annonceret til trækning d. 22. december, og tallene vil fortsat stige indtil da.
Skulle man vinde den store gevinst – så kan man ligeså godt gøre det ordentligt!

Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.