Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.


Kryds og tværs

Der er sket noget nyt på nettet.

I 2006 fik vi bingo på nettet; nu er tiden kommet for online kryds og tværs opgaver.

I forbindelse med den gode nyhed om, at de hyggelige kryds og tværs nu kan løses online, har vi her på Bingoforum.dk været så heldige at få mulighed for at tilbyde en gratis kryds og tværs.

 

Hver mandag udkommer der en ny kryds og tværs

Opgaverne er af sværhedsgraden medium.

Løs kryds og tværs opgaver – HELT gratis

Det kommer ikke til at koste dig en krone at løse kryds og tværs opgaver via Bingoforum.dk.

Hjemmesiden Krydsord.dk, hvor du finder mere end 1500 gratis kryds og tværs opgaver, har nemlig været så elskværdige at give os mulighed for at benytte nedenstående software, helt gratis. Blot klik videre gennem linket til de gratis opgaver.

Prøv gratis krydsord som passer til dig.

Sig endelig til hvis opgaverne er for svære … eller måske for lette?

 

 

 

 

Krydsord siges at være et af de mest populære og udbredte ord spil i verden, men alligevel med en kort historie.

Den første krydsord dukkede op i England i det 19. århundrede.

De var i en elementær form og tilsyneladende afledt af ordet ”Square”. Simpelthen en gruppe af ord der var arrangeret så de kunne læses både vandret og lodret, trykt i børnebøger og diverse tidsskrifter.

Det første kendte krydsord blev skabt af en journalist ved navn Arthur Wynne fra Liverpool, som i dag krediteres som opfinderen af den populære ordleg.

Den 21. december 1913 blev den første krydsord som vi kender den i dag trykt en søndagsavis, New York World. Dog adskilte Wynnes krydsord sig fra dagens krydsord ved at det var diamant formet og indeholdt ingen sorte firkanter.krydsord

I begyndelsen af 1920’erne fulgte andre aviser op på det nyopdagede tidsfordriv, og inden for et årti blev krydsord trykt i næsten alle amerikanske aviser.

Det var i denne periode krydsord begyndte at påtage sig deres velkendte form, og 10 år efter gjorde det sit tilbagetog over Atlanten tilbage til sin europæiske oprindelse.

Den første krydsordsoptræden i en europæisk tryksag var i Pearsons Magazine i februar 1922, og den første Times krydsord dukkede den 1. februar 1930.

De britiske krydsord udviklede hurtigt der egen stil, som var betydeligt sværere end den amerikanske. Især kryptiske krydsord blev etableret og vandt hurtigt i popularitet. Det anses generelt for at være AF Ritchie og DS Macnutt der har forfattet reglerne for kryptiske gåder.
Disse mennesker har, begavet med evnen til at se ord sammenbragt i geometriske mønstre og en formåen til at vride og dreje ordene så de bevæger sig på grænsen af menneskets forståelse, siden har bygget millioner af gåder.

Og hver af disse krydsordskreatører har udviklet personlige stilarter kendt og elsket af deres fans.

Disse to mennesker har sat standarden for hvad man kan forvente af en kvalitets krydsord.

 

Sudoku – talkryds

krydsordOpfindsomheden er blevet til en videnskab, ligesom spillet Sudoku som også har opnået stor popularitet i nyere tid.

Dette spil dateres helt tilbage til 1800 tallet hvor enschweizisk matematiker Leonhard Euler havde udviklet begrebet “Latin Squares”.

Hvad der senere skulle blive udviklet til den klassiske Sudoku form som vi kender den i dag med kvadrater i et kvadrat, og derfra udbygget med yderligere talkombinationer.

 

 

Ord og talopgaverne kan du i øvrigt forskrydsordøge at bryde hovedet med på Krydsord.dk.

 

 

Annonce. Spillemyndighedens hjælpelinje: Stopspillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.NU | Spil ansvarligt | 18+. Vilkår og betingelser gælder.